ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

EWTO Europe

Ο European WingTsun Organisation  (Ευρωπαϊκός Οργανισμός WingTsun-EWTO) έχει πραγματοποιήσει τρεις σημαντικές λειτουργίες από την ίδρυση του στο Κίελο το 1976: να διατηρήσει και να αναπτύξει τη θεωρία και την πρακτική του WingTsun, να ενεργεί ως οργανισμός ομπρέλα για όλους τους Ευρωπαίους μαθητές WT και τους εκπαιδευτές και να εκπροσωπεί το WingTsun προς το κοινό.

Ο Keith R. Kernspecht ίδρυσε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό WingTsun ως οργάνωση για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του WingTsun στην Ευρώπη, ένα προηγουμένως τελείως άγνωστο κινέζικο σύστημα πολεμικής τέχνης. Η EWTO είναι το ευρωπαϊκό «υποκατάστημα» του Διεθνούς Συνδέσμου  WingTsun (International WingTsun Association -IWTA), η οποία βρίσκετε στο Χονγκ Κονγκ. Ο Kernspecht  γνώρισε τον καθηγητή Leung Ting (μαθητή του G.G.M. Yip Man), ανώτατο WT Μάστερ του κόσμου, το 1975 και τον προσκάλεσε στη Γερμανία το 1976, όπου έδωσε την πρώτη για την Γερμανία δημόσια WT επίδειξη. Μετά από 20 χρόνια εντατικής εκπαίδευσης του Kernspecht, ο οποίος ήταν ήδη εκπαιδευτής σε πολλές ασιατικές πολεμικές τέχνες, του απονεμήθηκε το 10ο επίπεδο Μάστερ WT από τον Leung Ting. Αυτό κάνει τον Kernspecht τον πιο υψηλόβαθμο WT Master  στον κόσμο μετά από τον Leung Ting.

Από την αρχή της η EWTO έδωσε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, ώστε τα  WT σχολεία να ξεχωρίσουν με το ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας σε όλη την Ευρώπη. Με την ανάπτυξη και τη χρήση ενός ενιαίου βαθμολογικού συστήματος και εξέτασης επιτεύχθηκε αυτός ο στόχος, κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες σεμινάρια EWTO πραγματοποιούνται για την εξασφάλιση της ποιότητας και την προσαρμογή των τεχνικών με τις τρέχουσες τάσεις.

Οι μαθητές εντάσσονται σε  ένα πρόγραμμα σπουδών που αποτελείται από δώδεκα βαθμούς μαθητή, η οποία λαμβάνει μεταξύ δύο και τέσσερα χρόνια, ανάλογα με την ένταση της κατάρτισης. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μαθητές WingTsun στην Ευρώπη, με τις γυναίκες  να αντιπροσωπεύουν το 20 έως 50 τοις εκατό, ανάλογα με τη σχολή. Οι WT δάσκαλοι ταξινομούνται σύμφωνα με λεγόμενους βαθμούς (Higher Grade).

Αφού μεταφέρθηκε η έδρα της EWTO από το Κίελο στη Χαϊδελβέργη το 1980, ο Grand Master Kernspecht ίδρυσε την EWTO Training Academy η οποία έχει εκπαιδεύσει μέχρι τώρα το 90% τον Ευρωπαίων εκπαιδευτών. Η πλήρους απασχόλησης επαγγελματική κατάρτισή για τους εκπαιδευτές WT διαρκεί 18 μήνες ως βάση των έξι ημερών ή 40 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.

Από το 1982 έως το 2009, η Ακαδημία είχε το ελκυστικό σπίτι της στο Κάστρο Langenzell κοντά στη Χαϊδελβέργη.

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στο Κάστρο Langenzell, η EWTO Training Academy και η κεντρική διοίκηση έχει επιστρέψει στη Χαϊδελβέργη.

Από το Φεβρουάριο του 2010 η EWTO είχε την έδρα της στη Χαϊδελβέργη και πάλι. Ένας όροφος του επονομαζόμενου συγκροτήματος "Landfried" έχει συνολικά μετατραπεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και διοικητικής λειτουργίας. Τα νέα κεντρικά γραφεία της EWTO χαρακτηρίζονται από μια φωτεινή, ολοφάνερη και λειτουργική ελκυστική ατμόσφαιρα.

Η EWTO όχι μόνο χειρίζεται τη διοίκηση για το σύνολο των ευρωπαϊκών εθνικών εκπαιδευτών (λίστα στο link),

https://wingtsunwelt.com/laenderdatenbank

αλλά και για τους συναδέλφους τους στην Αμερική και την Αυστραλία. Τα πάντα έρχονται στο γραφείο της EWTO, πχ. συμβουλευτική φροντίδα και υποστήριξη για όλους τους δασκάλους, εκπαιδευτές και μαθητές. Γιαυτό επίσης η EWTO χορηγεί την στρεμματική της προστασία ώστε να  εξασφαλίζει την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των περισσότερων από της 2000 ανεξάρτητων σχολών σε όλη την Ευρώπη.

Ο σύγχρονος προσανατολισμός marketing της EWTO αντικατοπτρίζεται επίσης στη θεσμοθετημένη εσωτερική επικοινωνία της. Τακτικές εγκύκλιοι για τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάρτιση και την υποστήριξη εκδηλώσεων, καθώς και τις τρέχουσες ειδήσεις και θέματα. Το ετήσιο περιοδικό του μέλους "WingTsun Welt» δίνει σε όλους τους μαθητές μια επισκόπηση όλων των δραστηριοτήτων.

 

Στην φωτογραφία αριστερά προς δεξιά: GM Thomas Schrön, GM Giuseppe Schembri, GM Oliver König, και στο κέντρο GM Keith R. Kernsprecht 

EWTO Greece

Ανήκουμε στην EWTO του GM Keith R.Kernspecht (Πρόεδρο τις EWTO) οποίος δημιούργησε την μεγαλύτερη Οργάνωση Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών στον Κόσμο και κατάφερε να διατηρηθεί, να διαδοθεί και να εδραιωθεί το WingTsun σαν ένα από τα ποιο μαχητικά και αποτελεσματικά συστήματα στον κόσμο. 

Εθνικός Προπονητής & Αρχηγός Εκπαιδευτών Ελλάδος είναι ο Sifu Νίκος Γραμμενίδης. Ο Sifu Nikos ασκεί το WingTsun για σχεδόν 20 χρόνια υπό τον δικό του Si-Fu, τον Grandmaster Giuseppe Schembri (9ο WT master grade και 5ο Escrima master grade), τον οποίο εξακολουθεί να συναντά σε τακτική βάση.

Αφού διαχειρίστηκε διαφορετικές σχολές στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ο Sifu Νίκος αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα το 2019 και άνοιξε την έδρα τις EWTO στη Θέρμη (Θεσσαλονίκη), όπου ξεκίνησε να διδάσκει τον Ιούνιο του 2020.

Επισκέπτεται επίσης άλλες σχολές τις EWTO στην Ελλάδα, όπου οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουνε τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να επιτύχουν τους επόμενους βαθμούς μαθητών.

Οι στόχοι του Sifu Νίκο και της EWTO Greece είναι η ανάπτυξη και η εξάπλωση του WingTsun σε όλη την Ελλάδα, να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε της θεωρίες και την πρακτική του WingTsun. Εκτιμούμε ότι κάθε μαθητής έχει διαφορετικούς στόχους, και εμείς θα σας βοηθήσουμε να τους φτάσετε. Παρέχουμε σε κάθε μαθητή τις πιο πλήρεις και αποτελεσματικές μεθόδους για να τον βοηθήσουμε να επιτύχει την πλήρη αυτοάμυνα με τις δυνατότητές του. Βασίζεται στις αρχές της άριστης διδασκαλίας, δομημένης μεθοδολογίας, προσωπικής φροντίδας και την παράδοση. 

Υπάρχουν περισσότερα μελλοντικά projects που έχουν προγραμματιστεί στην Ελλάδα. Μην ξεχάσετε να ενημερρώνεστε στα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας.

Our FAQ

Απλώς στείλτε ένα αίτημα για να εγγραφείτε για ένα δοκιμαστικό μάθημα. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να κλείσει το κατάλληλο ραντεβού. Διαφορετικά μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας την πλησιέστερη σχολή της EWTO. Αφού συμμετάσχετε επιτυχώς στο δοκιμαστικό μάθημα, μπορείτε να γίνετε μέλος στης EWTO συμπληρώνοντας την εγγραφή. So let's start !

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, επομένως αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί γενικά. Ωστόσο, προτείνουμε να συμμετάσχετε περίπου 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα. Μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση για να μπορείτε να ελέγχετε μια επικινδυνη κατάσταση και να παραμένετε ασφαλείς.

Μία από τις αρχές μας λέει: «Όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός προχωρήστε μπροστά». Εδώ σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει να ελέγξετε αν υπάρχει πιθανότητα να αποφύγετε αυτό το κίνδυνο με απλώς να αποχωρήσετε και να αφήσετε τον επιτιθέμενο πίσω. Μερικές φορές ο απλούστερος τρόπος είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Προκειμένου να λάβετε περισσότερες απαντήσεις για ερωτήσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε ένα από τα δοκιμαστικά μαθήματα, γιατί: Train hard, fight easy!

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε προσωπικά.
 

Social Media